Kæmpe modelhuse skal gøre undervisningen mere virkelighedstro

Modeller i 1:1 størrelse og 1.300 m2 at boltre sig på skal gøre det mere attraktivt at tage vvs og blikkenslagerspecialet i Herning.

På Herningsholm Erhvervsskole i Herning er de i gang med at bygge et nyt, stort blikkenslagerværksted. Det skal gøre undervisningen på vvs og blikkenslagerspecialet mere virkelighedstro.

”Vi ønsker at skabe de mest optimale forhold og rammer for de kommende blikkenslagerlærlinge. Det er vores mål at få flere elever til at tage uddannelsen og ikke mindst uddanne de bedste blikkenslagere indenfor faget,” fortæller Thomas Nikolajsen, der er faglærer på specialerne vvs og blikkenslager samt vvs-energispecialist på Herningsholm.

For at nå det mål kommer værkstedet til at rumme en masse redskaber og værktøjer. Der kommer blandt andet til at være tagmodeller i samme størrelse som virkelige tagkonstruktioner, og lærlingene skal opbygge stillads for at kunne udføre opgaven.

”Det, at vi i fremtiden kan udfordre eleverne på 1:1 modeller, gør, at vi kan give dem en mere virkelighedstro prøve på, hvordan man arbejder mere løsningsorienteret,” fortæller Thomas Nikolajsen.

Ved hjælp af modellerne i fuld størrelse kan eleverne afprøve metoder og teori, som hvis de sad på et rigtigt tag ude i virkeligheden.

”Vi mener, at en blikkenslager lærer mest gennem sine hænder,” siger Thomas Nikolajsen.

Værkstedet skal også bruges til efteruddannelseskurser og kommer samtidig til at fungere som et åbent værksted for blikkenslagervirksomheder, der har brug for at komme og træne inden opstarten på et nyt projekt.

Værkstedet er stadig under udvikling og opbygning. Herningsholm forventer at være færdig i slutningen af året, hvor skolen vil invitere mestre, lærlinge og leverandører fra hele landet til en ‘grand opening’.

 


Til nyhedsoversigten