VVS-energiuddannelsen

Vvs-energiuddannelsen er en spændende teknisk erhvervsuddannelse med masser af jobmuligheder. Du er med til at gøre vores bygninger og installationer moderne og intelligente med den nyeste teknologi og design. Du kan blandt andet komme til at beregne, designe og installere alt lige fra spændende blikfacader og kunstneriske kobberspir til de mest moderne badeværelser og avancerede klima- og ventilationsløsninger. Alt sammen med de mest energieffektive løsninger, der sørger for, at vi alle sparer på energien. Med en vvs-energiuddannelse bliver du en af fremtidens klimahelte.

Med en vvs-energiuddannelse er du sikret gode løn og jobmuligheder i en spændende branche i rivende udvikling, hvor du kommer til at bruge både hænderne og hovedet.

Vvs-energiuddannelsen varer typisk 4 år, afhængigt af hvilket speciale du vælger. Uddannelsen veksler mellem teoretisk undervisning på en erhvervsskole og praktik i en virksomhed. Som vvs-energilærling får du løn under hele uddannelsen.

TEKNIQ Installationsbranchen og Blik- og Rørarbejderforbundet står bag vvs-energiuddannelsen og sikrer løbende, at uddannelsen er tidssvarende og matcher kompetencebehovene på arbejdsmarkedet.

Jobområder

Som vvs-energiuddannet kan du arbejde med en lang række spændende jobområder i en alsidig branche.

Vvs-energiuddannelsen er også et springbræt til mange muligheder. Du kan læse videre, blive selvstændig og meget mere.

Mulighederne er mange.

Her kan du se en række af de mange jobmuligheder, vvs-branchen tilbyder

Teknologi, bad og design

Du har sans for design og arbejder med tekniske løsninger til fremtidens intelligente bygninger. Du designer og installerer eksklusive badeværelser og ved alt om optimering og vedvarende energi.

SE MERE

Service

Du holder af nye udfordringer. To dage er sjældent ens. Du er god til og kan lide at kommunikere med kunder. Dine arbejdsopgaver er alsidige, og du har berøring med mange former for vvs-arbejde.

SE MERE

Ventilation og indeklima

Du skaber det gode indeklima i vores bygninger med så lavt et energiforbrug som muligt. Du holder luften ren og sørger for den rette temperatur og høj komfort.

SE MERE

Energi og optimering

Du arbejder med energieffektivisering og grøn energi, der sænker vand og varmeregningen og derved også CO2-forbruget.

SE MERE

Bygningsinstallationer

Du er med, når der bygges nyt eller renoveres på vand- og varmeinstallationer med den nyeste teknologi og styring. Du kan varetage vedligeholdelse og optimere driften på eksisterende installationer.

SE MERE

Tag og facade

Du har sans for design og håndværkets kunst og kan lide at bevæge dig på byens tage. Du har det store overblik, når du forskønner spir, tårne, tage og facader med pladearbejde i fx kobber, zink eller aluminium.

SE MERE

Karrieremuligheder

Se mere
svendebrev

Nyhed: Svendebreve sendes til lærlingen på virksomhedens adresse

5. december, 2019

EVU sender e-mail til virksomhederne, når svendebrevet er på vej.

Undervisningsministeriet har ændret på regler vedr. udsendelse af svendebreve. Det betyder, at EVU fremover skal sende svendebrevet direkte til virksomhedens adresse, att. lærlingen.

Samtidig med at brevet sendes fra EVU, vil virksomheden modtage en e-mail med orientering om, at svendebrevet er på vej med posten. Denne e-mail har til formål, at virksomheden kan aftale med lærlingen, at svendebrevet først overrækkes på dagen, hvor lærlingen er udlært, eller på det tidspunkt, hvor virksomheden har tradition for at festligholde begivenheden.

Se mere ...

Nyhed: Alle fire vvs-energilærlinge er nu klar til DM i Skills

11. november, 2019

Kæmpe stort tillykke til Ismail, Jonathan, Lucas og Martin, der har vundet de regionale mesterskaber og nu er klar til at dyste i Bella Center den 16. – 18. januar 2020.

Ismail er lærling hos CHVVS A/S og går på Roskile Tekniske Skole

Jonathan er lærling hos Hovedgård & Omegns VVS og går på Herningsholm

Lucas er lærling hos Jagtvejens VVS og går på TEC

Martin er lærling hos Jens Kristiansen VVS og går på Hansenberg

 

Vi glæder os til at se jer alle fire i Bella Center den 16. – 18. januar 2020.

 

DM I SKILLS – DANMARKS STØRSTE UDDANNELSESEVENT

16. – 18. januar 2020 holder vi det årlige mesterskab for talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne. Lærlinge og elever fra hele landet konkurrerer i 45 fag, og publikum træder samtidig ind i et kæmpe eksperimentarium fyldt med aktiviteter, talenter, viden og vejledning om en bred vifte af ungdomsuddannelser – herunder over 80 erhvervsuddannelser. 

Cirka 65.000 folkeskoleelever, unge, forældre, lærere, vejledere, fag- og uddannelsesfolk ventes at besøge DM i Skills, der i år foregår i Bella Center Copenhagen i et tæt samarbejde mellem erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, SkillsDenmark, Københavns Kommune og Region Hovedstaden. Læs mere på www.skills2020.dk. 

Se mere ...

Til skoler om vvs-energiuddannelsen