“Den ene dag laver du fint og teknisk arbejde – dagen efter er du rigtig håndværker og bliver beskidt”

Jannik Bjørnskov Sørensen er en af fire finalister, der skal dyste om at blive Danmarks bedste vvs-energilærling ved DM i Skills 2019.

Hvorfor vil du være vvs-energispecialist?
Der er en lys fremtid for faget – der er gode muligheder for at få job og branchen er i rivende udvikling. Jeg kan også godt lide, at man har et afvekslende arbejde, hvor man den ene dag skal lave fint og teknisk arbejde som f.eks. avancerede styringer og regulering af installationer, og dagen efter har man opgaver, hvor man skal ud og være rigtig håndværker og blive beskidt.

Som vvs-energispecialist er man ofte med i et byggeri fra start til slut. Man er med under jorden, når der skal graves rør ned og over jorden til allersidste skridt, hvor der skal sættes varme på. Det er fedt på den måde at kunne følge hele byggeriets vej.

Som vvs-energispecialist kan du læse videre til mange ting. Lønnen er god, og det er nemt at få arbejde.

Hvad er du god til
Jeg er god til at arbejde under pres. I min fritid kører jeg speedway på semiprofessionelt niveau, og der er jeg vant til at være under pres. Så er jeg også god til at få ting til at sidde i lod, og få en god finish på det jeg laver.

Hvordan vil du forberede dig?
Jeg vil arbejde og arbejde, og så vil jeg tage på skole og få læst op på lidt teori.

Jannik Bjørnskov Sørensen er i lære hos John Josephsen ApS og går på Rybners


Til nyhedsoversigten