“Jeg synes, det er fantastisk, at der ikke er to dage, der er ens”

Jonas Holtzen-Larsen er en af fire finalister, der skal dyste om at blive Danmarks bedste vvs-energilærling ved DM i Skills 2019.

Hvorfor vil du være vvs-energispecialist?
Jeg synes, det er fantastisk, at der ikke er to dage, der er ens. Lige nu kører jeg f.eks. service, og alle kunder er jo forskellige. Jeg synes, det er fedt, at opgaven ikke altid på forhånd er defineret, men at jeg selv skal finde løsninger på folks problemer. Det er sjovt, at få ting til virke og køre fra en kunde, der er glad, fordi de har fået varmen tilbage. Det er en god og positiv kundekontakt, man har.

Det er fedt, at man ikke er låst fast til et skrivebord. Hvis du gerne vil arbejde ved skrivebord, så kan du også komme til det, hvis du f.eks. læser videre. Du slipper for ensformighed, og der er masser af muligheder.

Det er en fantastisk uddannelse – alle har brug for en vvs’er. Vi har brug for rent vand og varme. Uanset hvem vi er.

Hvad er din største styrke?
Jeg er meget løsningsorienteret, og jeg er god til at få ting til at virke. Jeg laver ikke så mange fejl og er god til at planlægge mit arbejde. Det er vigtigt at tænke over tingene undervejs og have en plan.

Hvordan vil du forberede dig
Jeg skal øve mig mere i at bukke rør, og jeg tænker at jeg vil prøve at være ekstra opmærksom på de discipliner vi skal konkurrere i, i mit daglige arbejde.

Jonas Manthey Holtzen-Larsen er i lære hos Emil Hansen & Søn og går på EUC Sjælland


Til nyhedsoversigten