Mød de sande klimahelte

Vvs'ere er hands-on klimahelte

Vil du have et godt job med spændende tekniske udfordringer og gode karrieremuligheder?

Så ta’ en vvs-energiuddannelse!

Vvs-energiuddannelsen varer typisk 4 år og kan tages på flere erhvervsskoler rundt om i Danmark.På det fælles grundforløb (GF2) lærer du alle de basale færdigheder inden for vvs, og bagefter kan du specialisere dig i de fire specialer, som passer til dine interesser.

Du bliver forkæmper for klimaet og for mere effektiv brug af klodens ressourcer, når det gælder vand, varme og ventilation. Uddannelsen giver dig indgående kendskab til moderne tekniske løsninger og installationer – og du bliver en eftertragtet arbejdskraft på jobmarkedet. Hvis du en dag vil læse videre, kan du blive vvs-installatør, energiteknolog, maskinmester eller ingeniør. Og så er der rigtig gode fremtidsmuligheder, hvis du drømmer om at blive selvstændig.

Ventilationstekniker

 Jonas – luftvejens helt

”Som ventilationstekniker bliver du specialist i ventilation- og klimaanlæg. Du kommer til at måle og analysere indeklima på skoler, i svømmehaller, private hjem, kontorbygninger og i industrien. Dine opgaver bliver at optimere og vejlede omkring godt indeklima – for at spare ressourcer og for at sikre, at vi kan ånde og har det godt i de bygninger, vi færdes i.

Når jeg er færdiguddannet og ansat som ventilationstekniker, glæder jeg mig til at få et afvekslende job, hvor jeg fx kan blive sendt ud til Københavns Metro for at tjekke deres klimatekniske installationer.”

Som ventilationstekniker arbejder du med meget tekniske installationer og du løser opgaver for eksempelvis svømme- og sportshaller, kontorbygninger, skoler og mange flere.

ventilationstekniker i arbejde på et tag
vvs-installationstekniker i arbejde

VVS-installationstekniker

Jamie – den tekniske ekspert

”Jeg har valgt specialet som vvs-installationstekniker, fordi jeg interesserer mig for teknik, og fordi jeg vil være med til at skabe en positiv forandring for klimaet – gennem moderne installationer og velfærdsteknologi.

Som installationstekniker skal jeg have en god fysik og gode tekniske færdigheder – her skal både løftes tunge ting og arbejdes med finesserne.

Når jeg bliver færdig, vil jeg ud og arbejde med fremtidens intelligente løsninger inden for vand, varme og installationer.”

Som vvs-installationstekniker arbejder du med installation af højteknologiske løsninger, og du løser opgaver for eksempelvis fremtidens plejehjem, badeland, supersygehuse, luksusboliger og mange flere.

VVS-energispecialist

Mikkel – energiens forkæmper

”Jeg er i gang med vvs-energispecialist-uddannelsen. Jeg synes, at alle tekniske installationer omkring varmestyring er megaspændende. Samtidig har jeg stærke holdninger til ressourcespild og miljøbelast­ninger og vil hjælpe folk til energirigtige løsninger og et bedre klima. Jeg kan måle på alle systemer og ved alt om vedvarende energi – som jordvarme, biobrændsel og solenergi.

Jeg drømmer om en karriere, hvor jeg sammen med kunderne kan finde de bedste energitekniske løsninger inden for solvarme, varmepumper, bio-og halmfyr og fjernvarmeanlæg.”

Som vvs-energispecialist arbejder du med etablering og intelligent styring af moderne vand- og varmeinstallationer, og du løser opgaver for eksempelvis beboelsesejendomme, lavenergihuse, teatre, produktionsvirksomheder og mange flere.

vvs-energispecialist i arbejde

Blikkenslager og vvs

Maja – tagenes og facadernes behersker

”Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgt blikkenslager og vvs-uddannelsen. Jeg er vild med at kombinere mine tekniske færdigheder med mit arbejde på byens tage og flotte facader på nye prestige-byggerier.

Jobbet kan være tungt, og du skal ikke lide af højdeskræk, når du kravler til tops og monterer de kobber-, zink- eller skifertage eller nye facader, som du er blevet enig med kunden om.

Udover at være stærk og adræt skal du have et godt overblik og sans for finesse, når du fx er med til at lægge nyt tag på Roskilde Domkirke og andre historiske bygninger.”

Som vvs og blikkenslager arbejder du med tag- og facadebeklædning, og du løser opgaver for eksempelvis Københavns Rådhus, Roskilde Domkirke, Den Blå Planet og mange flere.