Nyheder


Svendebreve sendes til lærlingen på virksomhedens adresse

EVU sender e-mail til virksomhederne, når svendebrevet er på vej.

Undervisningsministeriet har ændret på regler vedr. udsendelse af svendebreve. Det betyder, at EVU fremover skal sende svendebrevet direkte til virksomhedens adresse, att. lærlingen.

Samtidig med at brevet sendes fra EVU, vil virksomheden modtage en e-mail med orientering om, at svendebrevet er på vej med posten. Denne e-mail har til formål, at virksomheden kan aftale med lærlingen, at svendebrevet først overrækkes på dagen, hvor lærlingen er udlært, eller på det tidspunkt, hvor virksomheden har tradition for at festligholde begivenheden.


Alle fire vvs-energilærlinge er nu klar til DM i Skills

Kæmpe stort tillykke til Ismail, Jonathan, Lucas og Martin, der har vundet de regionale mesterskaber og nu er klar til at dyste i Bella Center den 16. – 18. januar 2020.

Ismail er lærling hos CHVVS A/S og går på Roskile Tekniske Skole

Jonathan er lærling hos Hovedgård & Omegns VVS og går på Herningsholm

Lucas er lærling hos Jagtvejens VVS og går på TEC

Martin er lærling hos Jens Kristiansen VVS og går på Hansenberg

 

Vi glæder os til at se jer alle fire i Bella Center den 16. – 18. januar 2020.

 

DM I SKILLS – DANMARKS STØRSTE UDDANNELSESEVENT

16. – 18. januar 2020 holder vi det årlige mesterskab for talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne. Lærlinge og elever fra hele landet konkurrerer i 45 fag, og publikum træder samtidig ind i et kæmpe eksperimentarium fyldt med aktiviteter, talenter, viden og vejledning om en bred vifte af ungdomsuddannelser – herunder over 80 erhvervsuddannelser. 

Cirka 65.000 folkeskoleelever, unge, forældre, lærere, vejledere, fag- og uddannelsesfolk ventes at besøge DM i Skills, der i år foregår i Bella Center Copenhagen i et tæt samarbejde mellem erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, SkillsDenmark, Københavns Kommune og Region Hovedstaden. Læs mere på www.skills2020.dk. 


Øresundsmesterskab i zink og kobber

Tillykke med udtagelsen til Torbjørn, Jeppe, Marlo og Benjamin!

Til januar skal danske og svenske vvs-blikkenslagerlærlinge dyste om, hvem der lægger det flottest zink og kobbertag. Øresundsmesterskabet afholdes forbindelse med afholdelse af DM i Skills, der foregår i Bella Center den 16.- 18. januar 2020.

Torbjørn J. Malchau, der er lærling hos Hovedstadens Bygningsentreprise og Jeppe K. Kristensen, som er lærling hos Jesper Hansen ApS. Torbjørn og Jeppe, der begge går på Roskilde Tekniske Skole, skal dyste om at lave det flotteste zinktag.

Marlo Boekestein de Ligt, som er lærling hos Holmegaard Blik og Benjamin Engel Rasmussen, der er lærling hos Skærbæk ApS, der skal repræsentere Danmark i kampen om at lave det flotteste kobbertag. Marlo og Benjamin går på EUC Sjælland.

Vi glæder os til at se jer alle sammen i Bella Center til januar.


Nyuddannede EUX’ere og ventilationsteknikere fejret i Roskilde

Onsdag den 19. december blev der afholdt svendeprøve reception på Roskilde Tekniske Skole. Her fejrede Sjællands 6 første EUX-vvs-energispecialister, at de havde bestået deres svendeprøve. 

Læs mere …


“Jeg synes, det er fantastisk, at der ikke er to dage, der er ens”

Jonas Holtzen-Larsen er en af fire finalister, der skal dyste om at blive Danmarks bedste vvs-energilærling ved DM i Skills 2019. Læs mere …


“Den ene dag laver du fint og teknisk arbejde – dagen efter er du rigtig håndværker og bliver beskidt”

Jannik Bjørnskov Sørensen er en af fire finalister, der skal dyste om at blive Danmarks bedste vvs-energilærling ved DM i Skills 2019. Læs mere …


“Jeg har været dansk mester i enkeltstart – den gang var jeg hurtig, og det bliver jeg også her”

Emil Wang er en af fire finalister, der skal dyste om at blive Danmarks bedste vvs-energilærling ved DM i Skills 2019.

Læs mere …


“Vvs-energiuddannelsen er en fremtidssikret uddannelse”

Emil Brokholm Petersen er en af fire finalister, der skal til DM i Skills og dyste om at blive Danmarks bedste vvs-energilærling.

Læs mere …


Her er de fire finalister til DM i Skills

De regionale mesterskaber er overstået – her er de fire finalister, der skal dyste om titlen som Danmarks bedste vvs-energilærling. Læs mere …


Her er Syddanmarks bedste vvs-energilærling

Jannik Sørensen, der er i lære hos John Josephsen ApS og går på Rybners, har vundet de syddanske regionale mesterskaber i Skills for vvs-energilærlinge.  Læs mere …


De to første finalister til DM i Skills er fundet

Jonas Manthey Holtzen-Larsen er den Bedste vvs-energilærling i Region Sjælland og Emil Brokholm Petersen er den bedste vvs-energilærling i Region Nordjylland.  Læs mere …


Kæmpe modelhuse skal gøre undervisningen mere virkelighedstro

Modeller i 1:1 størrelse og 1.300 m2 at boltre sig på skal gøre det mere attraktivt at tage vvs og blikkenslagerspecialet i Herning.

Læs mere …


Træt af at vente? Start på vvs-energiuddannelsen nu

Til oktober kan du starte på vvs-energiuddannelsen.

Læs mere …


Her er verdens første vvs-installationsteknikere

De to aller-, allerførste vvs-installationsteknikere er blevet udlært. Det skete 2. marts 2018, da de aflagde svendeprøve på Erhvervsskolen Nordsjælland.

Læs mere …


Her er Danmarks bedste vvs-energilærling

Martin Grambo Krongaard kæmpede sig helt til tops ved DM i Skills for vvs-energilærlinge. Læs mere …


Ældre artikler