Karrieremuligheder

Karrieremuligheder

Som vvs-energiuddannet er der ikke kun én vej at gå. Uddannelse giver dig faglig ballast og teknisk viden, som du kan bruge inden for mange forskellige områder, og kan også være et springbræt til mange forskellige karriereveje. Som vvs-energiuddannet er du aldrig låst fast i en bestemt type arbejde, og i branchen er der masser af muligheder for at avancere og bygge oven på dine grundlæggende kompetencer.

Du kan specialisere dig inden for et bestemt område, blive projektleder, overmontør eller selvstændig. Du kan også tage springet og videreuddanne dig til eksempelvis vvs-installatør eller energiteknolog m.v. Det er med andre ord kun din fantasi og dine ambitioner, der sætter grænser for, hvor langt du kan drive det.

Her er et par eksempler på karriereveje, som du kan følge, når du først er uddannet i VVS-energi:

Projektleder

Hvis du har talent og interesse for ledelse og planlægning, kan du blive projektleder. Så kan du f.eks. få ansvar for store byggeprojekter, hvor du sørger for, at alt forløber som planlagt, og at opgaven udføres efter kundens ønsker.

Du uddelegerer opgaver til de rette personer og sørger for, at de rigtige materialer er tilgængelige på det rette tidspunkt. Du planlægger arbejdet, så tidsplaner overholdes, og omkostninger holdes nede.

Det er også dig, der har kontakten til alle de mange andre aktører og fagfolk på byggepladsen. Du leder processer, koordinerer og samler trådene, så projektet afsluttes grundigt og effektivt.

Selvstændig

VVS-energiuddannelsen er et godt springbræt til livet som selvstændig.

Som færdiguddannet vvs’er har du direkte adgang til installatøruddannelsen, der blandt andet gør dig klar til livet som selvstændig. På installatøruddannelsen går du op til en autorisationsprøve, der gør dig til autoriseret vvs-installatør, så du kan starte din egen virksomhed. Så bestemmer du selv, hvilke arbejdsopgaver du vil udføre, og hvilken slags kunder du vil arbejde med.

Du kan f.eks. starte en virksomhed, der er specialiseret i varme, ventilation eller noget helt tredje.

Mellemleder / Overmontør

Som overmontør står du typisk for planlægningen af den daglige drift i en vvs-virksomhed, hvilket indebærer, at du står for tilbudsgivningen til kunder og derefter planlægningen af selve opgaverne med indkøb af materialer og uddelegering af de forskellige arbejdsopgaver.

Du er den, der har overblikket over, hvilke medarbejdere der skal udføre de forskellige opgaver til tiden, og du kommer selv rundt og besøger kunder og medarbejdere i dagligdagen.

Læs mere

Vvs-branchen har brug for højtuddannede folk. Derfor har vvs-energiuddannede også mange forskellige muligheder for videreuddannelse.

Læs mere om mulighederne for at videreuddanne dig.