Vvs og blikkenslager

På specialet vvs og blikkenslager lærer du at gøre byens tage, tårne og facader smukke og sikre dem mod vind og vejr. Det kræver stor præcision og teknisk snilde at være en dygtig blikkenslager. Et tag eller en facade skal nemlig både holde i mange år og samtidig være en fryd for øjet for de mange mennesker, der hver dag kommer til at nyde synet af dit arbejde.

Blikkenslagerfaget er et af Danmarks ældste, og der er mange stolte traditioner forbundet med dit arbejde. Men det er også et moderne teknisk håndværk, hvor du blandt andet skal programmere CNC-maskiner og udføre komplicerede beregninger.

Som blikkenslager får du et grundigt kendskab til forskellige materialer, så du bliver i stand til at rådgive dine kunder om, hvordan de både får smukke og langtidsholdbare løsninger. Typisk arbejder en blikkenslager med materialer som kobber, zink og aluminium, der alle har forskellige egenskaber, fordele og ulemper. Derudover vil du sikkert komme til at arbejde med helt nye materialer og teknologier som f.eks. energiproducerende tagbeklædning, hvor taget ikke blot beskytter og pynter, men også generer strøm og varme.

I løbet af din uddannelse får du også en grundlæggende viden om vand- og varmeinstallationer, så du kan udføre mindre vvs-opgaver. Derudover lærer du en masse om sikkerhed – dit daglige arbejde foregår typisk langt over jordens overflade på toppen af huse og høje bygninger. Derfor er det vigtigt, at du kan færdes sikkert i højderne.

Uddannelsen til vvs og blikkenslager er et speciale på vvs-energiuddannelsen. Du kan læse mere om uddannelsens opbygning, og om hvordan du kommer i gang, her: http://vvs-energiuddannelsen.dk/om-vvs-energiuddannelsen/

Varighed: 4 år, 60 uger på skolen